lördag 5 december 2015

Avskedsfesten

För att ta farväl av alla våra vänner ordnade vi igår en avskedsfest på Tilapia. Festen började klockan 18 men de flesta anlände klockan 19. Afrikan time, som vi hade räknat med. Därför inledde vi med fri samvaro för att alla säkert skulle hitta fram. Klockan 19.30 började underhållningen i form av en sukuma dans framställning. Det var magiskt. Fyra dansare o fyra personer bakom stora trummor, plus två enorma ormar. Efter dansframställningen fick vi ta foton tillsammans med dansarna och ormarna. En upplevelse för sig. Har haft en orm runt halsen flera gånger men aldrig en så stor som dessa. Är stolt över Frida som trots sin ormskräck till slut vågade posera med ormarna.

Efter dansframställingen fick gästerna njuta av en god buffé och sedan satt vi igång med vår frågesport "How well do you really know Frida and Bettina?". Det var underhållande och förde verkligen våra gäster närmare varandra. Som ett avslut på kvällen höll Kajuna och Chistina ett tal som rörde oss djupt. Det känns verkligen som om vi lyckats med vårt volontär uppdrag. 

Känns hemskt att nu måsta lämna detta underbara land och alla dessa härliga människor. Mwanza känns verkligen som vårt hem nu. Så fina minnen och så mycket känslor. I think we will be back.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar