söndag 6 december 2015

Ett hej från Amsterdam!

Nu har vi rest i över 20 timmar och hittills har allt gått bra. Vår flygrutt har sett ut efter följande Mwanza-Kilimanjaro-Dar es Salaam-Amsterdam. Nu har vi en timme fritid och sen är det dags att stiga på det sista flyget till Helsingfors. För tillfället känner man sig mycket missplacerad. Det är kallt, mörkt, människorna är vita och det finns julprydnader överallt. Mycket främmande. Var är hettan liksom? Kommer att ta en tid före man vänjer sig. Nu skulle det bara locka att hoppa på ett flyg tillbaka till Mwanza. Men allt kommer nog att bli bra efter en tid tror jag.    




I Kilimanjaro hade vi en väntetid på närmare 8 timmar. Flygfältet är mycket litet och där finns absolut inget att göra. Då Manjit hörde om saken var han inte sen att ordna program åt oss genom sina kontakter. Han bokade en chaufför åt oss för dagen och ordnade lunch åt oss på en av sina kollegors hotell i Arusha. Lyxigt värre. Snäppet bättre än att sitta och angsta på flygfältet. 

Efter en god och mättande lunch tog chauffören oss till en maasai marknad där vi fick slut på våra sista slantar. Det gjorde verkligen gott att bli distraherad och få annat att tänka på. Arusha var dessutom en fin och sevärd stad. Mer turistvänlig än Mwanza och bra med shoppingmöjligheter. Där skulle man bra ha kunnat spendera en längre tid. 
   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar