tisdag 8 december 2015

Home sweet home

Kändes konstigt att stiga av planet i Helsingfors. Det pirrade i magen och huvudet var fullt med tankar. Men å andra sidan kändes det skönt att komma hem till något bekant. Efter att ha skjutsat Frida till järnvägstorget tog jag och Stefan en långpromenad i det friska och kyliga vädret. Vi var inte tysta en minut, det fanns så mycket att berätta och fråga om. Vi gick i närmare två timmar. Och mörkt var det redan klockan 15.30. Efter promenaden var det dags att handla mat, något som jag redan länge sett fram emot. Känslan av att komma in i S-market var obeskrivlig. Alla bekanta produkter och möjligheter. Det enda som inte kändes roligt var priserna men nu kommer man väl att vänja sig.





Der var inte det lättaste att lämna Frida på järnvägstorget. I över två månader har vi varit tillsammans dygnet runt och delat på allt. Hon är den enda som till 100 % kommer att förstå mina tankar och känslor nu på efterhand. Känns bra att ha fått dela denna upplevelse med henne. Vi tänker lika om många saker och just på grund av detta har allt fungerat så bra. Inte en gång har vi konstigt nog varit sura på varandra. Det bästa ressällskapet man kunde önska sig. Känns riktigt konstigt att nu dela säng med någon annan. Men som tur har vi ännu mycket roligt att se fram emot.






Idag kommer dagen gå åt till att tvätta kläder (tacka gudarna för tvättmaskin!), träffa familjen, träna och reda upp. Och så borde jag också börja förbereda mig inför fredagens sociologi tent. Vet inte hur tiden ska räcka till. Men det känns bra att man är sysselsatt. Det gör allt så mycket lättare.





PS. Före vi lämnade Mwanza gav vi 100 000 tsh (50 €) till Nasa. Han kommer att fixa ägg och hönor åt organisationen Pamoja för en lång tid framåt. Förutom det fick organisationen en påse med skol- och pysselmaterial som Julia kommer att överlämna så fort hon får möjlighet. De sista 150 000 tsh (75 €) donerade vi till vår egen organisation Ni Hekima Pekee. Vi hoppas Kajuna håller sitt löfte om att använda pengarna väl. Vi skulle hellre ha köpt något konkret men tiden räckte bara inte till för det. Men nu har vi i alla fall med ER hjälp fått mycket gott till stånd.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar