tisdag 1 december 2015

Saanane Island National Park

Som avslut på vår tid i Iseni Primary School ville vi göra något speciellt tillsammans med eleverna. Något de skulle minnas för evigt. Eftersom vi ännu hade pengar över från insamlingen bestämde vi oss för en klassresa till Saanaane Island, som ligger ca 10 minuter med båt från Capri Point. Saanane Island är Tanzanias första zoo och grundat 1964. Det speciella med Saanane är att djuren som fraktats till ön inte är lever i inhägnader utan får röra sig fritt omkring på ön. Idag är Saanane speciellt känt för sitt rika fågelliv. Eleverna hade aldrig förr varit på klassresa och knappast heller besökt Saanane, så vi tyckte det var på tiden. Vi bokade en dalladalla och båttransport för 250 000 tsh (125 €), tre vuxna, två muzungus och 10 barn. Ett hyfsat pris tror vi i alla fall.

Eftersom jag och Frida inte själv besökt Saanane visste vi inte riktigt vad som väntade oss. Av vissa hade vi hört att det är värsta turistfällan, medan andra tyckt om ön. Det första vi möttes av då vi kom iland var en liten krokodil som låg och sov på bryggan. Jag var glad över att denna gång lyckas med dokumentationen.

Zebror fanns det gott om på ön. Och man kom dem otroligt nära. Mycket tuffare än i Serengeti. De är så vackra djur. Förutom antiloper, apor och olika fåglar såg vi inte många andra djur. Förr har det funnits allt från lejon till elefanter på ön men idag lyser de med sin frånvaro. De har antingen flyttats till någon annan djurpark eller utrotats. Att inte se så många djur gjorde oss ingenting. Vi gick omkring på ön, åt vägkosten sponsorerad av Manjit och njöt av en annorlunda skoldag. Tror redan att båtturen till ön var en upplevelse för många av eleverna.




Nu är vi tillbaka på fasta landet, trötta men lyckliga. En bra och minnesvärd dag. Eleverna kommer garanterat att sova som stockar i natt. I morgon besöker vi Iseni Primary School för sista gången för att ta farväl av eleverna. Kommer inte att bli lätt. De är bara så fina.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar