onsdag 11 november 2015

De nya rutinerna i skolan

Denna vecka har vi satt igång med de nya rutinerna i skolan. Ett helt nytt schema med tydliga lektionstider och raster. Måndagen blev inte särskilt lyckad. Lärarna körde på enligt gammal vana och glömde både bort rasterna och en del av eleverna. Då vi under tepausen frågade om vi kunde köra igång på tisdagen blev de förvånade eftersom de enligt dem själva redan satt igång med det nya schemat. Undrar ibland hur de tänker.




Tisdagen blev mer lyckad. Frida och jag körde igång med vår engelskalektion klockan 8.00 och avslutade exakt 8.45 för en 15 minuters rast. Därefter höll vi resten av dagen koll på klockan och avbröt lektionerna då det var dags för rast. Behövdes helt tydligt någon som håller i trådarna, så här i början. Man känner sig som värsta tjatmostern men annars kommer systemet aldrig att bli en del av skolvardagen. Klockor måste vi bara komma ihåg att fixa till klassrummen för att göra det lättare för både lärare och elever att hålla reda på tiden.

Under rasterna har vi bland annat spelat fotboll och kört övningar i kroppskontroll med eleverna för att de ska få utlopp för extra energi. Eleverna har därför orkat koncentrera sig bättre under lektionerna. Hoppas på att lärarna också skulle märka det i något skede. Idag blev eleverna i de övriga klasserna så intresserade och nyfikna över vad vi höll på med att de samlades i flockar runt oss. Våra döva barn fick verkligen känna sig speciella och skina. Härligt att se.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar