torsdag 12 november 2015

Hönsfarmen

Igår fick vi äntligen besöka Nasas hönsfarm. Ni undrar säkert varför vi ens kom på tanken att besöka en hönsfarm efter kacklandet på vår egen gård. Men vi tyckte det var kul att se vad Nasa dagligen sysslar med. Vad han lämnat Dubai för. På farmen fanns 400–500 hönor (både musungu och african ones), så ni kan tänka er ljudnivån och trängseln. Hönorna värper dagligen sammanlagt 200–300 ägg. Vi sponsorerade Nasa genom att köpa 30 ägg för 10 000 TSH (5€). Nu blir det omelett och plättar för hela slanten.   

Efter en rundtur på farmen tog vi en liten tur i en av de små fiskebåtarna vid sjön. Det var skrangligt värre men vi klarade det fint. Frida med handen om mitt knä och jag med fötterna uppe från det skvalpande vattnet på båtens botten. En upplevelse för sig. Barry berättade att fiskebåtarna far ut på kvällen och kommer tillbaka först kring 04 på morgonen. De som har tur undkommer krokodilerna i sjön.  


Ett av rummen med hönor
Jag, Frida, Barry och Nasa i fiskebåten
Pojkarnas romantiska selfie
Fullt med fiskebåtar i horisonten


Idag skall vi till Ben på middag. Vi har lärt känna Ben genom vår favorit lunchrestaurang Nancy Royal Food, där han arbetar som manager. Blir roligt att se ännu ett afrikanskt hem. Efter det är planen att ha en lugn hemmakväll och komma tidigt i säng. Det har inte lyckats så bra på sistone så nu börjar man känna att det skulle sitta bra med lite sömn.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar