söndag 1 november 2015

Nyama Choma Festival

På lördagskvällen fick vi vara med om en afrikansk festival på Malaika Beach Resort. Nyama Choma Festival hette den och är en av de största festivalerna som ordnas i Mwanza. Stämningen var bra trots att festivalen i vårt tycke var ganska liten. Vi fick se ett urval afrikanska artister uppträda och smaka på olika kötträtter och andra läckerheter. Det där med att undvika kött har vi skippat. Man märker ganska snabbt på stället vad det lönar sig att beställa. Och det säkra valet är alltid chips mayai.

Här kommer några bilder från förberedelserna hemma och själva festivalen.




Efter några timmar på festivalen blev vi inte oväntat danssugna, så vi bestämde oss för att prova på en av nattklubbarna i centrum. Klockan var ännu barnet så vi började med att samla ihop gänget runt en vattenpipa på Hotel Pigeons takterrass. Skön stämning. Därefter fixade Barry oss in till inte en, två utan tre olika nattklubbar. Så det blev en riktigt barrunda. Först Club Fusion, sedan Club Rock Bottom (Gold Crest Hotel) och slutligen The Kiss Club. Roligt att få se urvalet på stans klubbar, nu är det bara att välja. 

Jag och Frida överraskade killarna med att öppna dansgolvet på Club Fusion. Ni kan tänka er hur blickarna vändes då nattklubbens enda vita människor sheikade loss. "You girls can dance!" fick vi höra, trots att det kändes som om vi bara fjantade oss. Vår performans lär ska finnas på film men det har vi ännu inte fått bevittna. Kanske bäst så. 

Asante sana för en sjukt lyckad kväll och natt! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar