fredag 27 november 2015

Glada elever

På torsdagen var vi och shoppade skolmaterialet vi inte fick med under vår första runda. Vi köpte bland annat skolväskor, två klockor, matematik- och geografiböcker, tyg till skoluniformer och en korg för fotbollar andra idrottsredskap. Nu har eleverna allt de kan tänkas behöva. Resten av pengarna kommer vi att donera till lokala organisationer samt sjukhus. Problemet är bara att man inte kan vandra in någonstans och bara ge pengarna i handen till någon. Det är så fattigt att pengarna då med stor säkerhet inte når fram där hjälpen behövs utan istället försvinner på vägen. Här lönar det sig alltid att stöda genom att själv köpa saker eller mat som organisationen eller familjen kan ha nytta av. Å ena sidan är det roligt att själv få gå runt i butiker och köpa saker men å andra sidan är det mycket tidskrävande. Dessutom är avstånden utan bil ganska långa. Men nu är det största arbetet över för vår del.




Idag tog vi en taxi till skolan för att få med allt vi köpt på en och samma gång. Det var inte lite grejer det. En pafflåda och två plastpåsar fulla med grejer. Eleverna kom springande emot oss och hjälpte oss att bära allt från bilen till skolbyggnaden. De var så ivriga att få se vad vi hade köpt åt dem att de inte var många som kunde koncentrera sig under resten av skoldagen. Det var så mycket roligare att få välja en egen penal, ryggsäck, peka på sitt eget namn på mapparnas ryggar, prova de nya hopprepen och se på och hjälpa till då vi plastade skolböckerna. Aldrig hade de sett så mycket fint skolmaterial. För att inte tala om att själva ha ägt något liknande. En dag de inte kommer att glömma i första taget.

En av lärarna blev så rörd över vår insats att hon började gråta och sa att hon ber för oss varje kväll. Hon berättade att då hon började arbeta på skolan hade de ingenting. Hon måste till och med hämta stolar hemifrån för att eleverna skulle ha någonstans att sitta. Då förstod man hur mycket vår insamling egentligen betyder för klassen och eleverna. En liten grej för oss kan vara en mycket stor grej för någon annan. Fint att få och kunna hjälpa. Ett stort tack till er som bidragit. Era pengar har verkligen gjort en skillnad. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar