torsdag 8 oktober 2015

Andra skoldagen

Idag skedde det undervisning i skolan, för hela slanten. Lärarna körde på i tre timmar i streck. Ni kan tänka er att elevernas koncentrationsnivå inte var den bästa. Efter maratonpasset blev det gröt för barnen och te och chapati-bröd för oss lärare. Sedan var den skoldagen slut. Vi fick hjälpa till då eleverna hade matematik och swahili. Under matematiklektionen använde lärarna sig av små kulor från en före detta kulram. Bra med konkret material vid sidan om matematikboken eleverna delar på. Idag arbetade vi med enkla subtraktioner med talen under 10. Jag lärde mig siffrorna på teckenspråk vilket var kul. Under swahililektionen skrev eleverna mest bara av ord och stavelser läraren skrev på tavlan.

Eleverna i klassen är indelade i tre grupper, klass ett, två och tre. Grupp ett håller på med enkla och grundläggande saker medan grupp tre är den mest avancerade gruppen. Eftersom det bara finns två lärare i klassen sitter gruppen som inte har en lärare och väntar på in tur, för det mesta sysslolösa. Vi kommer turvis att undervisa alla tre grupper. Som mål har vi ändå att aktivera alla grupper, inte bara den vi arbetar med.




Vi tar oss till skolan gående. Det tar ca 30 minuter. Halva skolvägen går vi längs små stigar och resten längs huvudvägen. Någon dag ska vi ännu testa på att ta oss hela vägen längs med småvägarna. Men nu känns det som om man hellre tar det säkrare före det osäkra. Det är lätt att tappa bort sig här då allt ännu ser så likadant ut.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar