måndag 12 oktober 2015

Ett hej från sjukstugan

Frida är ännu sjuk så det blev ingen skola för oss idag. Ingen idé att gå dit ensam då vi har planerat alla lektioner ihop. Så idag tar vi det lugnt och hoppas att febern ger med sig.  

I morse bakade vi vårt eget chapati bröd för att lyxa till morgonmålet. Vi har provat på det en gång förut men då använde vi fel mjöl så det blev inte så bra. Denna gång fick vi hjälp av barnflickan och hembiträdet Joys så det blev riktigt lyckat. Det enda man behöver är mjöl, vatten och olja. Man kan äta brödet som sådant eller till mat. Lite som naan bröd alltså.





För övrigt är maten här helt okej, trots att man äter mer kolhydrater och mindre protein än hemma. Ris och bönor äter vi nästan varje dag och banan används också mycket i olika former. Vi har hittat västerländska varor som tonfisk i butiken men det blir dyrt att leva på. Och när man en gång är här vill man ju äta som de lokala. De små butikerna i byn har de mesta man behöver. För det mesta handlar vi för under 5 €. Då köper vi t.ex. mjöl, ris, ägg, bönor, frukt och grönsaker.

Då vi är i stan äter vi nästan alltid på samma ställe (som riktiga pensionärer). Stående bord för 5000 TSH (2,50 €). Billigt och bra och man behöver inte vänta på maten. Här får räkna med att vänta nästan i en timme då man beställer mat från listan. Tror inte att någon restaurang vi besökt har levererat snabbare än det. Så skönt att bara kunna gå in på stamstället då man är hungrig.   


Vårt kök
Tomatsås med äggplanta och bönor + ris coming up
En av lokala butikerna i byn. Allt som behövs på ett par kvadratmeter.
Alltid lika roligt att handla ägg då man får dem i en plastpåse
Bageriet vi hittade förra veckan
Mellanmål i form av vattenmelon och någon slags friterad bulle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar