måndag 19 oktober 2015

Tankar som undervisningen

Undervisningen här är verkligen på låg nivå, det bekräftas dagligen. På fredagen hade eleverna inget vettigt efter vår engelskalektion. Samma var det idag. Eleverna bara yrar runt omkring i klassrummet och gör vad de har lust med. Så kan de hålla på i många timmer och lärarna verkar inte bry sig. De har helt tydligt viktigare saker för sig. En surfar på sin telefon medan en annan läser en bok. Den tredje sprang just iväg för att köpa något ätbart.

Förra veckan märkte vi även till vår förskräckelse att alla elever inte ens kan skriva sitt namn. De har heller ingen världsuppfattning och känner endast till Tanzania. Barnen är i åldern 8–14. Det finns således mycket att förbättra.

Eftersom eleverna är vana att skriva av det som lärarna skriver på tavlan och upprepa enkla stavelser känns våra undervisningsmetoder helt naturligt främmande för dem och allt går långsamt. Vi försöker få med så mycket praktiskt som möjligt som eleverna kunde motiveras och ha nytta av. Polepole (slowly, slowly) ska detta nog bli bra. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar