onsdag 14 oktober 2015

Nya tag

Frida är på benen igen och livet ler. Vi har just ätit gott och nu ska vi sköta lite ärenden på stan. Skönt att äntligen komma bort från volontärhuset och Nyegezi. De senaste dagarna har varit ganska långtråkiga eftersom det inte finns mycket att göra där vi bor. Hemma har man sina rutiner och är van att det händer saker hela tiden. Här går allt efter mottot "Slowly slowly", vilket ännu känns ganska främmande och frustrerande.

Medan Frida har vilat har jag har gått runt i byn, handlat frukt och grönsaker, läst ut min första bok och ritat med barnen. Hemma skulle jag ha tränat men här är det tyvärr uteslutet på grund av hettan och myggorna. Muskelträning med egen kroppsvikt är det enda man orkar med.


Morgonträning på terrassen 
Mitt första konstverk artar sig
Margeth färglägger en fjäril med hög koncentration  


Igår fick vi besök av Jackie, en lokal tjej som tidigare jobbat för organisationen. Hon verkade lugn och trevlig och vi bestämde oss för att på fredagen besöka Maasai-marknaden tillsammans. Något att se fram emot. Det ger så mycket mer att ha någon lokal med sig då man går på stan eller utforskar nya platser. Det är både lättare att hitta fram och så undviker man att betala överpris på allt. Håller tummarna för att vi hittar något fint tyg som man kunde sy en kjol eller klänning av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar