söndag 4 oktober 2015

Sightseeing i Mwanza

I natt fick man lite bättre sovet, trots att det var hett. Kanske man så småningom börjar vänja sig. Efter klockan 9 är det trots allt omöjligt att sova, då gassar solen in genom fönstret och en bastutemperatur uppnås.

Efter morgonmålet lackade vi flickornas naglar vilket de storgillade. De hade aldrig haft nagellack förut. Vi fick dock inte lacka naglarna på höger hand eftersom det är med höger hand folket här äter och den ska vara ren.


Emerther, Margeth och Onesta


Tolvtiden tog vi oss in till stan för lite sightseeing. Vi åkte dalladalla ensamma för första gången. Det gick hur bra som helst. Att hålla sig lugn och se ut som man har gjort det tusen gånger förut tror jag är ett bra tips. Fördelen med dalladalla är att det är billigt och att priserna är fasta, för både svarta och vita. Det kostar 400 tsk (20 cent) hur långt eller kort man än tar sig. 


Idag var rekordmycket människor i dalladallan idag, 26 personer. 


Väl inne i stan gick vi ner till piren där färgorna går och beundrade Bismarck Rock alldeles invid terminalen. Mwanza kallas för "Rock City" eftersom det finns så många vackra steformationer runt omkring i staden. Bismarck Rock är en av dessa och också Mwanzas landmärke. 


Bismarck Rock


Några foton senare sökte vi oss till en kinesisk restaurang vi hört mycket om, Yun Long, kanske 200 meter från Bismarck Rock. Det var skönt att ta en paus i skuggan, en het dag som denna. 

Det finns gott om ödlor och stora fåglar (örnar, fiskguisar och storkar) här i Mwanza. Vart man än går ser man små eller större krabater kila omkring. Fick en bra närbild av en blåröd ödla som låg och solade intill vårt bord.  


Restaurangens gård


Mätta och belåtna vadrade vi tillbaka in mot stan. Vi besökte bland annat en liten marknad, köpte frukter och tittade på vackra tyger. Planen är att i något skede sy upp en afrikansk klänning. Skulle vara ett fint minne och så skulle man även smälta in lite bättre här. Nu blir man kallad "musungu" (vit människa) vart man än går. 


Marknaden. Det finns mycket skräp var man än rör sig... 


Nu ska vi fixa lite mat och sedan njuta av den fina kvällen. Kanske lära flickorna spela Uno, vi får se. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar