torsdag 15 oktober 2015

Oväder

I natt sov vi inte bra. Vi väcktes av högljudda skrik utanför vårt fönster. Har ingen aning om vad det var för typer som yrade omkring på vår gård mitt i natten. Eftersom Abil dragit hem till sin by finns det för tillfället ingen som vaktar huset om natten. Lite otryggt måste man erkänna att det känns. Hoppas på att Kajuna anlitar någon vakt så man i fortsättningen kan sova lugnt.

Då vi åt morgonmål började det regna. Och inte så lite heller, det vällde ner och blixtrade. Våra paraplyn skulle inte ha haft en chans så det bara att vänta ut regnet. Kajunas döttrar följde vårt exempel. Här ska barnen egentligen ta sig till skolan trots väder och vind men enligt Kajuna uppfylld det inte i praktiken. De flesta elever dyker upp då det känner för det. Då vi själv äntligen kom fram till Iseni var endast fyra elever på plats.


Vår väg, totalförstörd av regnet.


Idag hade vi vår första lektion. Vi ritade upp världskartan tillsammans och placerade ut kontinenter och länder och funderade på likheter och olikheter. I slutet av lektionen lärde vi eleverna "Hänga gubben". Lektionen som i början kändes yr blev riktigt bra till sist. I morgon blir det hälsningsfraser på engelska och teckenspråk.

Efter skoldagen åkte vi in till stan för att träffa vår vän Barry och vår nya bekantskap Pia. Vi pratade om safarin och livet i Mwanza. Pia är från Finland men har bott här i 9 år. Skönt med en kontakt hemifrån.

Vi hade ingen lust att åka hem direkt efter lunchen så vi bestämde oss för att gå ner till Capri Point och snacka med konstnärerna som säljer tavlor och annat krims krams. De är roliga typer men vi har aldrig riktigt haft tid för dem eftersom vi alltid haft så skyndsamt till hotel Tilapias pool. Några timmar senare hade vi shoppat byxor, armband och Frida hade dessutom hittat en fin tavla åt sig. Som avslut på kvällen hängde vi en stund med konstnären Mappy och hans vän vid Victoriasjön. Bra typer de här. I morgon ska vi titta på solnedgången tillsammans.


Mappy

2 kommentarer:

  1. Hej tjejer! Jag har inte glömt bort er utan (nästan...) varje dag tittat på adressen och tänkt att NU ska jag kolla hur ni har det och vad ni gör! I dag blev det av! :) Så fina bilder och såna härligt berättelser! På tal om dass... så har jag varit med om samma hål i golvet i FRANKRIKE. Det civiliserade Europa, alltså. (Jag var på ett läger där och min arbetsuppgift var att skura toan...) Jag hoppas att ni hålls friska (och att Frida kryar på sig!) och att myggorna som biter er inte har nån malaria och att ni spritar händerna NOGA-NOGA och att nattvakten INTE håller sig undan ert hus... Allt gott, Frida och Bettina! Nu ska jag kolla in er oftare i framtiden! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Rita o vad kul att höra från dej! Här rullar livet på o vi har fått någålunda ordning på allt. Igår fick vi en västerländsk toalett installerad i huset så livet ler ;) Vi ha fått många nya vänner och gjort en massa roligt. Hoppas allt är bra i Finland och kul att du följer med våra bloggar:) H: Bettina och Frida

      Radera