måndag 5 oktober 2015

Måndagsärenden

Idag har vi fixat ärenden på stan, Kajuna, Frida och jag. Först i tur var vårt visum. Det var viktigt att vi skulle starta 8.30 hemifrån för att komma i tid. Klockan 9.15 hoppade vi på dalladallan. Det där med tiden. Här har man inte brottom och ingen bryr sig fast man skulle komma några timmar för sent. Alla tar det lugnt och väntar. Ingen stress. Något man själv har mycket svårt att vänja sig med.

Men till saken. Immigrationskontoret stod alltså först på vår lista. Vi skulle få vår dom, betala 200 USD eller ej. Efter någon timme på kontoret blev det klart att vi inte kommer att komma till något beslut. Vi blev ombedda att skriva ett brev till högre makter på immigrationsverket för att än en gång förklara att vi blivit orättvist behandlade. Vi bestämde oss för att gå till Ni Hekima Pekees kontor för att få brevet skrivet. Då vi var klara märkte vi att strömmen var borta och kunde därmed inte printa ut brevet. Här är strömmen borta åtminstone en gång i dagen, så vi var inte förvånade. Därför blev vi tvugna att söka upp ett internet café för att få brevet printat. Klockan närmade sig halv två och vi var vrålhungriga, så ni kan tänka er hur lättade vi var att få allt undanstökat och därefter lite mat i magen. Nu har vi gjort allt vi kan, bollen ligger i deras händer. I väntan på besked.


Ni Hekima Pekees kontor
Dagens lunch


Efter en sen lunch gick vi till Wodacom för tredje gången för att få min telefon fixad. Det lönade sig verkligen. Kvinnan bakom disken tog min telefon och efter någon minuts knapprande funkade internet. Vilken lycka! Är härmed tillgänglig på whatsapp och facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar