fredag 9 oktober 2015

Iakttagelser

Idag var det en bra dag på skolan. Vi skrattade så vi grät åt barnens historier och gester. Det är otroligt hur bra vi förstår varandra. Är glad att vi just blev placerade i denna klass. Att undervisa en klass med 50 swahilitalande barn skulle ha varit mycket svårare. Eftersom gruppen är liten kommer man även barnen väldigt nära och det är roligt att se att de vågar bjuda på sig själva allt mer och mer. Trots att vi alltid kommer att vara två "musungus" för dem känns det ändå som vi är med i gänget nu.

En av eleverna har det överlägset tuffast. Han blir buren till och från skolan varje dag av sin mormor eftersom han inte kan använda sina ben. Trots att han har någon form av funktionsnedsättning är han pigg och glad och kan både läsa och skriva. Men eftersom han inte kan röra sig på egen hand sitter han hela dagen på en plaststol bak i klassen. Hans rygg är krokig och han skulle verkligen behöva fysioterapi men familjen har inte råd. Vi har funderat att stöda honom på något sätt. Skaffa en rullstol eller något. Mer information om detta kommer senare.  

Igår snackade vi lärare om Finlands och Tanzanias skolsystem och kom in på ämnet planering. Vi fick veta att lärarna här förbereder sina lektioner genom att inför varje lektion skriva en detaljerad lektionsplan över vad de ska ta upp under lektionen. Skippar läraren planeringen riskerar hen att hamna i svårigheter då granskaren kommer på besök. Skönt att vi inte har samma system där hemma.


Dagens dalladalla-tur in till stan. I bakgrunden ser ni Peter, en av klassens lärare och våra kollegor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar